Dagmar Colen (DC Portrettekeningen), geboren in 1978 en woonachtig in Amstenrade, is een kunstenares die zich heeft gespecialiseerd in het tekenen van (hyper)realistische portretten. Voor haar bijzondere werk heeft zij in 2018 de internationale kunstprijs “2e International Leonardo da Vinci Award” in ontvangst mogen nemen.

De portretten maakt zij met pastelpotloden en/of pastelkrijt aan de hand van foto’s (uitgekozen, aangeleverd of zelf gemaakt).  Ze werkt zowel in kleur als in zwart/wit en portretteert mensen en dieren.

Tijdens het tekenen van eigen werk, past zij kleuren, het contrast en evt. de achtergrond aan zodat er bijna een 3D effect ontstaat. Dit is ook haar talent, haar tekeningen lijken tot leven te komen op papier en een stuk expressie en karakter wordt weergegeven.

“In each peace of art she’s capable of capturing the soul of each character with intricate details”

– Mona Youssef, gallerist/art juror/fine artist
Ontario/Canada

Dagmar is grotendeels autodidact. Door veel te tekenen, verdieping in portrettekenen en werken met verschillende materialen heeft zij haar eigen techniek ontwikkeld.

Ze geeft haar passie, kennis en kunde door aan anderen d.m.v. het geven van portrettekenlessen. Dagmar heeft meerdere cursusprogramma’s en workshops opgesteld in portrettekenen met pastel en met grafiet/houtskool. Ze biedt deze in haar tekenstudio aan huis in Amstenrade, in kleine groepjes, aan. Bij de Vrije Akademie te Landgraaf (Vazom), biedt zij deze aan in grotere groepen. 

Dagmar tekent ook in opdracht en verzendt deze portretten wereldwijd.

Haar eigen werk is te bewonderen op diverse exposities in binnen –en buitenland (o.a  Artshopping Louvre, Parijs).

,,Dit is niet te geloven, dit is werkelijk technisch gezien
fantastisch…….knap hoor als je dit kunt”

,,Te mooi voor mijn doen….daar geneer je je bijna voor zo mooi is het”

Johan Derksen
TV Programma “Sterren op het Doek”